14.5.15

CANELONS DE RECUIT DE DRAP I PERES AMB SALSA AURORA




Ingredients i elaboració per a 6 persones

4 peres.
½ kilo de recuit de drap o mató de Montserrat .
20 plaques de canelons.
1 litre de llet fresca.
½ kilo de tomàquets madurs.
1 ceba de cultiu biològic.
3 cullerades de farina .
2 nous de mantega.
Formatge Gruyere ratllat.
Sal, pebre, orenga, oli d'oliva , 2 claus d'olor .

Netegem els tomàquets, els tallem per la meitat i els triturem.
Colem pel xino.
Sofregim una ceba tallada ben petita.
Quan estigui ben fregida afegim el tomàquet i deixem sofregir fins que ens quedi una salsa densa.
Pelem les peres i les tallem a trossos molt petits.
Les fregim amb el clau fins que quedin ben fregits.
Retirem el clau.
Barregem amb el mató i condimentem de sal i pebre.
Fem la betxamel.
Primer desfem la mantega amb una mica d'oli.
Afegim la farina (si ens quedés grumós afegim una mica més de mantega fins que ens quedi una roux pomada i fina).
Torrem una mica la farina fins que agafi una mica de color.
Afegim la llet calenta a poc a poc sense parar de remoure fins que quedi una salsa fina.
Retirem del foc i barregem amb la salsa de tomàquet.
Bullim les plaques de canelons tal i com indica el fabricant.
Un cop cuites escorrem i refredem amb aigua freda.
Estenem sobre draps de cuina nets. 
Farcim els canelons amb la barreja de recuit i peres.
Posem en una safata per forn i cobrim de besamel.
Ratllem formatge per sobre i gratinem al nostre gust.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada