6.5.15

HUMMUS AMB SALSA AMERICANA I MARISC




Ingredients i elaboració per 6 persones

Oli d'oliva, sal i pebre.
50 gr de sésam cru.
500 gr de cigrons cuits.
2 grans d'all.
El suc d'1 llimona.
1 kg de musclos gallecs.
18 gambes de bona qualitat.

Torrem el sésam en una paella sense oli.
Retirem i triturem en un morter fins fer pols. Rservem.
Es posen els cigrons, el sésam torrat triturat, l'all, el suc de la llimona, la sal, pebre, la salsa americana i l'oli d'oliva.
Es tritura tot bé, que quedi una salsa fina. 

Pelem les gambes i les saltem molt lleugerament en una paella.
Netegem els musclos i els couem al vapor fins que s'obrin bé.
Retirem les closques. 

Per servir posem en un plat un fons d'hummus i per sobre disposem les coles de gambes, els musclos i una mica del brou de les gambes. 

Ingredients per fer la salsa americana

2 pastanagues pelades.
1 ceba.
1 pebrot verd.
1 copa de brandy o cognac.
1 porro.
3 grans d'all.
12 carabiners o gambes llagostineres.
Sal, oli d'oliva.

Fem la salsa americana sofregint la pastanaga, el pebrot, la ceba, l'all i el porro.
Quan estigui ben fet, afegim les closques i els caps de les gambes i continuem removent.
Incorporem la copa de brandy i flambegem fins que evapori l'alcohol.
triturem be i colem pel xino. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada