15.5.15

PASTÍS DE PASTANAGA AMB ESPÈCIES





Ingredients (per 4 persones)

200 gr de farina d’espelta integral
130 gr de sucre moreno integral de
canya
150 gr de pastanaga ratllada
3 c.p de llevat en pols
1 c.p de canyella
½ c.p de gingebre en pols
½ c.p de clau mólt
100 ml d’aigua mineral
7 c.s d’oli de girasol
75 gr de nous
2 c.s de coco ratllat

Preparació:

1. Primer de tot, pre escalfem el forn a 180º. Després posem un un bol els ingredients secs: la farina integral, el sucre moreno, el llevat en pols, la canyella, el clau, el gingebre ratllat i les nous trossejades. Removem bé tots els ingredients per integrar-los.
2. Pelem i ratllem les pastanagues i les afegim al bol dels ingredients secs.
3. Agreguem l’aigua i l’oli de girasol i tornem a barrejar, fins que quedin tots ben homogenis.
4. Per finalitzar, posem la massa en un motlle, untat amb oli d’oliva, i el fiquem dins el forn durant uns 45 minuts, segons el forn. El pastís estarà llest quan el punxem amb un escuradents i surti net.

Propietats:

La pastanaga és un dels aliments que contenen més betacarotè, (provitamina A), un potent antioxidant que té moltíssimes propietats beneficioses per a l’organisme.
Destaca per la gran quantitat de silici que té en comparació a d’altres verdures, un mineral essencial per a l’organisme pel paper que té en el metabolisme del calci i perquè enforteix el teixit connectiu. També té molt ferro, potassi, fòsfor, sodi, calci, magnesi i àcid fòlic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada