5.5.15

PATATES A LA IMPORTÀNCIA AMB PERNIL




Ingredients i elaboració per 6 persones

6 patates mitjanes per coure.
Farina.
3 ous batuts.
Sal, oli d'oliva, pebre.
100 gr de pernil salat
Brou d'au o de carn que cobreixi les patates
Formatge per gratatinar
2 cebes
Vi blanc.
Pebre vermell.

Posem la meitat del pernil en una safata amb paper vegetal i fiquem al forn preescalfat a 200º fins que fumegi. Reservem.
Pelem i netegem les patates.
Les tallem a rodanxes gruixudes o a trossos grans.
Pasem per farina i ou batut i les fregim amb abundant oli d'oliva molt calent.
Sofregim la ceba tallada ben petita.
Quan agafi color afegim la meitat del pernil tallat.
Afegim les patates escorrides i posem una mica de pebre vermell i el vi blanc.
Deixem que evapori l'alcohol.
Cobrim amb el brou.
Deixem coure.
Ha de quedar sec i les patates cuites.
Afegim el cruixent de formatge esmicolat per sobre i el formatge repartit.
Gratinem al gust i repartim.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada