15.5.15

PATE D'OLIVES NEGRES I TOMÀQUETS SECS






Ingredients (per 4 persones)

150 g d’olives negres sense ós
100 g de tomàquets secs
1 gra d’all
1 c.p d’orenga
1 c.p. de farigola
1 c.p de suc de llimona
Oli d’oliva
Sal

Preparació:

1. Primer de tot tallem a trossets petits els tomàquets i els deixem en remull durant mitja hora, per tal que s'hidratin.
2. Trossejem les olives per la meitat i les posem a un vas de batedora, juntament amb l’all, els tomàquets escorreguts, l’orenga i la farigola. Triturem fins a aconseguir una barreja homogènia. Hi afegim el suc de la llimona i un rajolí d’oli d’oliva.
3. Rectificar de sal i oli, i si veiem que el paté ens surt massa espès podem afegir-hi una mica de l’aigua d’hidratar els tomàquets fins a aconseguir la consistència desitjada.
Si ho deixem reposar a la nevera, al cap d’unes hores és més bo.

Propietats:

Les olives són riques en antioxidants, vitamines E i A, i ferro. Són bones, doncs, per protegir la pell de l’envelliment, per hidratar-la, regular-la en casos de sequedat, irritació, sensibilitat, dermatitis atòpica i psoriasi. Les olives també ens poden ajudar en casos d’anèmia, ja que són molt riques en ferro, sobretot les negres.
Contenen omega-3 i 6 i protegeixen el cor i la circulació. Com l’oli d’oliva, les olives també tenen propietats protectores del cor i la circulació, i per tant de l’envelliment cel·lular. Això és gràcies a l’àcid oleic, un greix monoinsaturat que ajuda a compensar els greixos saturats.
L’aigua, la fibra i els àcids grassos que contenen les olives, a banda del fet que originalment són un aliment amarg, afavoreixen la digestió i milloren la salut gastrointestinal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada