15.5.15

QUICHE DE PRIMAVERA




Ingredients per la massa

200 gr de farina.
Mitja culleradeta de café amb sal.
100 gr de mantega tallada a quadradets.
1 ou gran
Una mica de sucre.

Ingredients per farcit

3 porros grans.
1 manat d'espàrrecs de marge.
1 safata de xampinyons laminats.
200 gr de crema de llet per cuinar.
150 gr de llet
Herbes provençals.
3 ous grans.
Formatge per gratinar.

Elaboració

Per fer la massa posem en un bol la farina i anem incorporant la mantega a poc a poc, treballant amb els dits. 
Incorporem l'ou i treballem la massa, tot just perquè es formi una bola.
Deixem reposar uns 20 minuts en la nevera.
Traiem i estirem amb l'ajuda d'un corró, estirant la massa només en una direcció; la coloquem en un motlle ajustant la seva forma.
Deixem reposar uns minuts i fiquem al forn preescalfat a 180º uns 20 minuts.

Pel farcit netegem els porros, els tallem finament -sense la part verda- i els fregim amb una mica d'oli a foc lent fins que es tovi i sense que agafi color.
Afegim els espàrrecs i els xampinyons i deixem a foc suau tapat fins que estigui cuit.
Batem la llet, la crema de llet, els ous, la sal i una mica de formatge ratllat, les herbes provençals i un cop estigui tot barrejat, incorporem els porros.
Posem aquesta barreja sobre la massa quebrada i fornegem mitja hora amb el forn a 180º. 
Quan comenci a quallar, afegim el formatge i continuem couent.
Traiem i deixem reposar 15 minuts abans de servir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada