20.5.15

TOMÀQUETS FARCITS DE CARN I BOLETS




Ingredients i elaboració

2 cebes de Figueres.
2 pastanagues.
½ kilo de carn mixta picada .
200 gr de shitakes .
15 gr de bolets deshidratats variats.
13 tomàquets de branca per farcir.
½ litre de llet
Sal, pebre, oli d'oliva, 1 nou de mantega.
1 rajolí de vi blanc.
1 cullerada de farina.
100 gr de formatge parmesà.

Fem un tall als tomàquets i els buidem; reservant el contingut de l'interior. 
Els posem sal i pebre per dins. Reservem,
Sofregim 1 ceba tallada ben petita.
Ratllem la pastanafa i l'afegim quan la ceba estigui ben sofregida.
Afegim la carn i removem be.
Quan estigui sofregida afegim el vi blanc i deixem que evapori l'alcohol.
Afegim el tomàquet del que haviem tret de l'interior.
Afegim els shitakes tallats molt petits.
Deixem assecar el sofregit.
Quan estigui fred, farcim els tomàquets.

Pararl·lelament fem una besamel sofregint la mantega amb la farina.
Afegim la llet a poc a poc i removem perquè quedi una besamel fina.
Condimentem amb sal, pebre i nou moscada.
Triturem el farcit dels tomàquets i colem.
Sofregim 1 ceba.
Quan estigui sofregida afegim els tomàquets triturats i deixem que quedi sec.
Fora del foc juntem la besamel amb la salsa de tomàquet. 

Posem una mica de salsa per sobre de cada tomàquet i formatge parmesà ratllat.
Posem al forn preescalfat a 180º uns 40 minuts.
Servim calents. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada