3.6.15

AJOBLANCO AMB CIRERES




INGREDIENTS (per 4 persones)

250 g d’ametlles crues
1 llesca de pa del dia anterior
½ gra d’all
750 ml d’aigua freda
250 ml d’oli d’oliva
3 c.s de vinagre de xerés
sal
16 cireres grans
16 festucs salats i pelats

PREPARACIÓ:

1. Triturem a fons les ametlles, el pa, l’all, l’aigua, el vinagre i la sal.
2. Afegim l’oli i seguim batent fins a que emulsioni i quedi una crema lleugera.
3. Corregim de sal i vinagre i deixem reposar a la nevera unes hores (lo ideal és d’un dia per l’altre).
4. Abans de prendre’l, traiem l’os de les cireres. Emplatem l’”ajoblanco” en un plat fondo amb unes cireres i uns festucs per sobre.

PROPIETATS:

Les ametlles ens aporten proteïnes, hidrats de carboni i vitamines B1, B6 i E. Aporten minerals com calci, fòsfor, ferro i potassi i els seus antioxidants ens poden ajudar a prevenir enfermetats coronàries, reduir el colesterol i regular el trànsit intestinal.
Les ametlles contenen àcids grassos monoinsaturats, en concret àcid oleic. Una dieta rica en aquest tipus de greixos té un efecte positiu sobre la regulació de contingut de colesterol i triglicèrids, els greixos considerats “perillosos” per a la salut de cor i artèries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada