4.6.15

AMANIDA DE LLENTIES AMB VINAGRETA




INGREDIENTS (per 6 persones)

300 g de llenties cuites
100 g d’orellons d’albercoc
2 alvocats
2 pastanagues
1 branca d’api
2 paquets de rúcola
100 g de tomàquets secs
2 pomes golden
2 c.s d’oli d’oliva
1 c.s de vinagre de vi blanc
2 c.p de sal

PREPARACIÓ:

1. En un bol gran barregem el vinagre, la sal i l’oli.
2. Hi afegim els orellons tallats a trossos irregulars.
3. Hi afegim l’api tallat a rodanxes molt fines.
4. Hi afegim la pastanaga i els tomàquets secs tallats en daus petits.
5. A continuació, hi incorporem els alvocats pelats i tallats a daus.
6. Hi afegim les llenties i una de les pomes pelades i tallades en rodanxes de mitja lluna.
7. A cada plat servim 4 rodanxes de l’altra poma i una mica de rúcola.

Finalment, removem tots els ingredients del bol amb l’ajuda de dues cuelleres i servim sobre l’emplatat.

PROPIETATS: Les llenties destaquen perquè contenen molta proteïna: un 20% seques, que es converteix en un 10% cuites, és prou elevat perquè siguin considerades un aliment proteic. Com que no tenen tots els aminoàcids essencials –són deficitàries en metionina–, per poder disposar d’una proteïna completa, només cal combinar-les –en el mateix plat o en un altre àpat del dia– amb cereals com l’arròs o amb llavors, com per exemple el sèsam. Són riques també en hidrats de carboni, però es tracta d’hidrats de carboni complexos i d’assimilació lenta que, combinats amb l’elevat percentatge de fibra generen sensació de sacietat. Són riques en vitamina A, vitamines del grup B, calci, fòsfor, ferro i zinc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada