4.6.15

ESPÀRRECS AMB MELMELADA DE CEBA




INGREDIENTS (per 6 persones)

2 manats d’espàrrecs verds
4 cebes de Figueres
3 c.s de sucre moreno integral de canya
6 llesques de pa rústic
2 grans d’all
12 tomàquets cherry
Oli d’oliva
1 vaset de vinagre
Sal i pebre


PREPARACIÓ:

1. Pelem i tallem les cebes en juliana, ben fines.
2. En una paella sofregim a foc lent la ceba amb el sucre moreno i un vaset de vinagre fins a reduir l’aigua i que el sucre es caramelitzi. Reservem la melmelada resultant.
3. Rentem els espàrrecs i els hi traiem la part més dura del tronc. Els bullim durant 30 segons i els refredem inmediatament en aigua freda.
4. Escalfem una mica d’oli en una paella i dorem lleugerament els espàrrecs. Els retirem del foc i els salpebrem.
5. Servim els espàrrecs sobre les llesques de pa untat amb all, una mica de melmelada de ceba, un parell de tomàquets cherry, oli d’oliva, sal i pebre.

PROPIETATS: En els espàrrecs, el component principal en pes és l’aigua, seguida dels hidrats de carboni, la proteïna i la fibra. Es tracta d’una hortalissa baixa en calories, que no té greix i amb un contingut baix en sal. És una bona font de vitamines antioxidants (C, E i provitamina A), d’àcid fòlic (B9) i de niacina (B3). Els minerals més destacats que conté són el potassi i el sofre. La ceba conté substàncies que ajuden al cos al seu bon estat aportant, sofre, fòsfor, silici, ferro, calci, magnesi, sodi, vitamines A, B i C.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada