3.6.15

PASTA AMB OLI D'ALL, OLIVES, ESPINACS I ESPÀRRECS




INGREDIENTS (per 6 persones)

600 g de pasta (macarrons o d’altre tipus)
½ tassa d’oli d’oliva
8 grans d’all
1 tassa d’olives verdes
300 g d’espinacs
2 manats d’espàrregs
½ tassa de nous
Sal i pebre

PREPARACIÓ:

1. Esmicolem les nous i les torrem lleugerament en una paella sense oli. Les reservem.
2. Traeim l’os de les olives i les tallem en rodanxes.
3. Tallem els espàrregs en tires transversals, els escaldem durant un minut i ràpidament els remullem en aigua freda. A la mateixa aigua, bullim els espinacs durant 3 minuts, escorrem tota l’aigua i els reservem.
4. Tallem els grans d’all en daus petits.
5. En una paella escalfem l’oli d’oliva i saltejem els espàrregs i els alls fins que estiguin ben daurats. Hi afegim els espinacs, les olives i les nous. Salpebrem i apaguem el foc.
6. Bullim la pasta i un cop cuita i escorreguda l’afegim a la paella amb el saltejat de verdures. Barregem bé i servim.

PROPIETATS:

L’all destaca per la seva riquesa en minerals: principalment potassi, fòsfor, magnesi, zinc i iode. I en el contingut vitamínic: destacarem les vitamines del grup B (sobretot la B1, B3 i B6), totes elles molt importants per al bon funcionament del sistema nerviós. I també en vitamines antioxidants com la C i la E.
Els espinacs són una hortalissa amb molta aigua i ens aporten molt poques quilocalories. En canvi són rics en fibra, tenen una quantitat considerable de proteïnes i moltes vitamines i minerals, com vitamina A, vitamina C, vitaminas del grup B i vitamina K. Pel que fa als minerals, són molt riques en calci, ferro, magnesi, potassi,
sodi, fòsfor i iode.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada