4.6.15

XUPA-XUPS DE PLÀTAN




 INGREDIENTS (per 6 persones)

2 plàtans
50 g de crocanti d’ametlles
200 g de xocolata per cobertura amb 70% de cacao
150 g de margarina
50 g d’oli de girasol
12 broquetes llargues de fusta

Per fer el crocanti d’ametlles

100 g d’ametlles crues picades
1 c.s d’oli d’oliva
1 c.s de sucre moreno integral de canya

PREPARACIÓ:

1. Tallem el plàtan en rodanxes i les insertem cada una en una broqueta i les introduim al congelador.
2. Preparem el crocanti d’ametlla saltant les ametlles picades en una paella amb 1 cullerada d’oli d’oliva. Quan comencin a torrar-se hi afegim 1 cullerada de sucre i barregem bé. Quan el sucre s’hagi dissolt, apartem la paella del foc i deixem refredar.
3. Premarem la xocolata, fonent-la amb la margarina al bany maria.
4. Hi afegim l’oli de girasol i barregem bé.
5. Traiem les broquetes del congelador i banyem les rodanxes de plàtan amb la xocolata fosa i afegint-ho el crocanti per sobre.
6. Servim ben fred.

PROPIETATS:

El plàtan destaca perquè conté molts hidrats de carboni. Té un valor calòric relativament elevat però, tot i això, no podem dir que engreixi. Conté molts minerals com: potassi, magnesi i fòsfor. La xocolata negra conté molts àcids grassos essencials, és molt rica en minerals (sobretot ferro i magnesi), en fibra, en àcid fòlic (vitamina B9) i en bioflavonoides. També conté teobromina, una substància que estimula el sistema nerviós central, i altres substàncies fitoquímiques que tenen una activitat reguladora de l’estat anímic. Al contrari del que la gent creu, la bona xocolata, i consumida amb mesura, va bé per a la circulació, el cor, la tensió arterial i l’estat d’ànim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada