7.10.15

AMANIDA DE BOLETS FRESCOS DE TEMPORADA AMB SALSA CESAR DE GERDS




Ingredients i elaboració per 6 persones.

Brots tendres de enciams variades.
2 tomàquets xerris partits per la meitat per persona.
2 avocats 
1 ceba tendra
1 llauna de blat de moro.
250 gr de bolets mòlts a la pedra.
3 gerds per persona.

Triturem uns natxos amb l'ajuda d'una mà de morter. Reservem.
Tallem a rodanxes els tomàquets, les cebes tendres en juliana i els avocats a dauets.
Posem suc de llimona perquè no s'oxidi. Reservem.
Rentem bé els bolets intentant que no s'humitegin massa.
Els sofregim fins que perdin la seva d'aigua de vegetació.
Rectifiquem de sal i pebre.
Reservem. 

Per montar el plat, posem els brots tendres en el plat en forma de bouquet.
Per sobre els bolets ben distribuïts, ceba tendra, avocat, rodanxes de tomàquet assaonats, blat de moro, els nachos esmicolats. Clavem els nachos esmicolats sencers i per sobre la salsa césar de gerds.

SALSA CESAR DE GERDS 

El suc de mitja llimona
2 anxoves
una mica de salsa perrins
1 gra d'all, 1 ou
Oli d'oliva verge, pebre, sal i vinagre
Reducció de mòdena de gerds.
5 gerds frescos.

Trossegem les anxoves juntament amb un all sense llavor, picat molt finament, pebre i unes hotes de salsa Perrins i el suc d'una llimona.
Fem una maionesa amb l'ou, sal, 4/5 de gerds frescos i una mica de vinagre.
Triturem be amb la túrmix i afegim l'oli en rajolí fins que emulsioni.
Ha de quedar una emulsió lleugera i cremosa.
Juntem amb la resta d'ingradients.
Afegim la crema de vinagre de gerds i barregem bé. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada