21.10.15

ARRÒS CREMÓS VERD DE CALAMARS




Ingredients per   6 persones
500 gr. d'arròs rodó.
2 cebes tallades fines.
2 grans d'all tallats molt fins.
1 raig de vi blanc.
300 gr. d'espinacs frescos.
Fumet de peix.
400 gr. calamars.
1 nou de mantega.
Sal, oli d'oliva, pebre vermell dolç.
Concentrat de tomàquet.

Elaboració
Ofeguem la ceba amb l'all.
Afegim l'arròs, el concentrat de tomàquet i sofregim bé.
Afegim el vi blanc i deixem que absorbeixi.
Fem un fumet ràpid sofregint els caps i closques de les gambes i les piquem amb l'ajuda d'una mà de morter.
Posem 2 litres d'aigua.
Deixem bullir 30 minuts.
Triturem, colem pel xinès.
Reservem.
Posem la meitat del fumet deixem que absorbeixi i apartem del foc remenant bé perquè no s'endureixi.
Posem els espinacs en l'altra meitat del fumet i deixem bullir 2 minuts.
Triturem i colem pel xinès.
Afegim els calamars tallats a l'arròs juntament la resta de fumet i el fumet d'espinacs.
Deixem que s'acabi de fer i posem una nou de mantega i remenem tot.
Servim amb una mica d'all-i-oli

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada