15.10.15

CREMA DE CARBASSA I SHIITAKE




Ingredients  (Per 4 persones) 

Per la crema:
1 gra d’all
1 ceba
2 pastanagues
½ carbassa
1 c.s de llevat de cervesa
1 patata
1 l de brou de verdures Oli d’ oliva
¼ c.p de sumac Sal Pebre

Per l’emplatat 
1 ceba tendra
3 bolets shiitake frescos
Oli d’ oliva
Pebre

Per la crema de carbassa: 
1. Pelem l’all, la ceba i la pastanaga. Els tallem en trossos petits i els sofregim en una olla a foc baix amb una mica d’oli, sal i pebre. Tapem l’olla i cuinem durant 10 o 15 minuts, fins que les verdures estiguin ben sofregides.
2. Pelem la carbassa i la patata, les tallem a bocins i les afegim a l’olla.
3. Afegim el brou de verdures i el llevat de cervesa fins que cobreixi els ingredients i cuinem a foc baix amb l’olla tapada durant 30 minuts un cop hagi començat a bullir.
4. Un cop passin els 30 minuts hi afegim el sumac, i salpebrem.
5. Triturem la crema fins que quedi homogènia.
6. Tallem els shiitake a làmines fines i els saltegem amb una mica d’oli a foc alt durant uns segons.
7. Pelem la ceba tendra i la tallem a rodanxes.
8. Per finalitzar, servim la crema en un bol, la decorem amb la ceba tendra i unes làmines de shiitake.
9. Acabem la crema amb una mica de pebre acabat de moldre.

Propietats: 
La carbassa conté un 90% d’aigua, molt poques calories i hidrats de carboni i molta fibra. Conté moltes vitamines A i C, i quantitats elevades de vitamines E, B1, B2, B3 i B6. És rica en potassi, calci, magnesi, ferro, cobalt, bor i zinc. La carabassa és bona per a l’aparell digestiu: protegeix l’estómac de l’acidesa i la gastritis i millora la visió, els cabells, les ungles, la pell, les mucoses, els ossos i les dents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada