7.10.15

ESCABETX ESTIUENC DE POLLASTRE




Ingredients i elaboració per  4 persones

8 pernilets de pollastre.
1 ceba blanca.
1 ceba vermella.
12 escalunyies.
200 gr de pastanagues tallades a rodanxes de 1/2cm..
1 cullerada de café de grans de pebre negre.
150 gr de vinagre de poma
300 gr de vi blanc afruitat.
1 cullerada de café de pebre vermell fumat.
300 gr d'oli d'oliva verge.
4 grans d'all.
300 gr de brou d'au.
3 fulles de llorer.

Posem a escalfar l'oli d'oliva.
Daurem el pollastre per tots els costats.
Els retirem i reservem.
Posem en el mateix oli els alls sencers, la ceba vermella i la blanca tallades en juliana, les rodanxes de pastanaga, els grans de pebre i el llorer.
Quan prengui color afegim el pebre vermell i afegim de nou el pollastre.
Afegim el vi blanc. 
Deixem que evapori l'alcohol 4 minuts.
Afegim el vinagre i el brou de pollastre.
Deixem que cogui a foc lent 45 minuts fins que el pollastre quedi ben tendre.
Quan faltin 15 minuts afegim les escalunyies les quals prèviament haurem saltat en una mica d'oli.
Deixem refredar en el propi escabetx.
La millor manera de menjar-lo és deixar-lo fins al dia següent i consumir fred o tèbi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada