21.10.15

ESPINACS A LA CREMA AMB "DUXELLE" DE BOLETS DE TEMPORADA





Ingredients per  6 persones
1 bossa de fulles d'espinacs netes.
1 litre de llet.
200 ml de crema de llet per cuinar.
15 gr de bolets variats deshidratades.
Sal, pebre.
2 nous de mantega.
2 cullerades de farina.

Elaboració
Posem a escalfar la llet amb la crema de llet i els bolets deshidratats lentament que vagin agafant aroma uns 20 minuts.
Posem la bossa d'espinacs i deixem bullir a foc lent 3 minuts amb sal i pebre.
Triturem i colem pel xinès.
Posem una altra vegada a ebullició.
A banda escalfem la mantega i torrem en ella la farina.
Quan ens hagi agafat un color avellana afegim a poc a poc a la crema d'espinacs bullint sense parar de remenar fins que agafi l'espessor desitjat.
Servim al costat 2 cullerades soperes de duxelle de bolets.

Ingredients de la duxelle de bolets
200 gr de bolets variats de temporada.
2 patates grogues mitjanes.
3 escalunyes.
Vi blanc.
Sal, pebre.

Elaboració
Netegem bé els bolets evitant que s'humitegin el màxim possible.
Els tallem molt petits.
Tallem les escalunyes ben picades.
La sofregim fins que quedi ben feta.
Afegim els bolets amb una mica de sal i pebre fins que perdi tota la seva aigua de vegetació.
Posem un rajolí de vi blanc.
Deixem coure fins que s'evapori el líquid.
Barregem amb el puré de patata fins que quedi ben homogeni.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada