23.10.15

ESTOFAT LLEUGER DE LLENTIA PARDINA I VERDURETES





Ingredients (Per 4/6 persones)
1 vas de llenties pardines
5 cm d’alga wakame, tallada a trossets
1 gra d’all
½ c.p de llavors carminatives mòltes (fonoll, comí, anet…)
2 cebes tallades a mitja lluna
2 pastanagues ratllades
1 branca d’api a rodanxes
1 cullerada de vinagre d’umeboshi Llorer, sal marina fina
Oli d’oliva verge
Fulles de julivert i de farigola


Preparació:
1. Rentem les llenties i les posem a bullir amb aigua que només en cobreixi el volum. Quan arrenqui el bull, les colem i llencem l’aigua.
2. Hi tornem a afegir aigua freda, uns 2 cm per sobre les llenties, hi tirem la wakame, el llorer, l’all, les llavors carminatives i ho coem a foc suau i tapat 30 minuts o fins que les llenties estiguin ben cuites.
3. En una altra cassola amb una mica d’oli d’oliva, saltem les cebes amb un pessic de sal durant 10 minuts o fins que la ceba estigui tova i enrossida.
4. Hi afegim la pastanaga ratllada, l’api i un altre pessic de sal. Ho remenem i ho deixem coure tapat 7 minuts.
5. Afegim les llenties a les verdures, juntament amb el suc de cocció i una mica de sal. Ho remenem i ho deixem coure tapat i a foc lent durant 7-10 minuts. Si cal, podem rectificar-ne el sabor amb unes gotes de vinagre d’umeboshi.
6. Servim les llenties amb julivert picat i una branqueta de farigola fresca, tot amanit amb un rajolí d’oli d’oliva verge.

Propietats:
És un plat nutritiu, digestiu i saborós ideal per a la cuina casolana del dia a dia. Un plat ben tradicional que, gràcies a les llenties, proporciona la quantitat de proteïna que el cos necessita sense que calgui menjar tanta proteïna animal. Amb aquesta proposta, si s’acompanya amb cereal o bé si en un altre àpat del dia en consumim, obtindrem una proteïna d’alt valor biològic, és a dir, aconseguirem tots els aminoàcids essencials que necessita l’organisme per mantenir les seves estructures saludables. Aquest plat també destaca pel contingut en ferro de la llentia i pel contingut en calci i d’altres minerals de l’alga wakame.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada