16.10.15

FIDEUA DE VERDURES AMB PESTO D'ESPINACS I NOUS




Ingredients i  per 8 persones
½ quilo de fideus del nº 2
2 pastanagues.
2 cebes tallada petita. 4 grans d'all laminats.
3 tomàquets madurs ratllats, Concentrat de tomàquet.
1 litre de brou de verdura.
Sal pebre, oli d'oliva, pebre vermell fumat dolç, vi blanc.
Les verdures que tinguem segons la temporada (carbassó, albergínia, mongeta verda, faves, pèsols, carxofes, alls tendres, xampinyons etc ... ..)

Pesto d'espinacs
150 gr de fulles d'espinacs netes.
50 gr de nous.
100 ml d'Oli d'oliva verge extra.
10 gr de pinyons. 1 gra d'all.
100 gr de formatge tipus ricotta.
20 gr de formatge parmesà acabat de ratllar.

Elaboració
Per al pesto d'espinacs posem els espinacs crues en un recipient juntament la meitat de l'oli i les nous. Triturem bé.
Afegim els 2 formatges, l'all i continuem triturant afegint la resta de l'oli caient en fil per emulsionar.
Al final hi afegim els pinyons i reservem.

Per a la fideuà daurem els alls en una mica d'oli d'oliva.
Quan comencin a agafar color afegim els fideus i "Arrossejem". Reservem.
Paral·lelament sofregim la ceba.
Afegim la pastanaga tallada molt petita.
Afegim el tomàquet ratllat i el concentrat.
Quan estigui sec afegim el pebre vermell i el vi blanc i deixem reduir.
Anem afegint la resta de verdures tallades petites i coem fins que estiguin al dente.
Afegim els fideus i remenem bé.
Afegim el brou de verdures bullint i deixem coure fins que s'evapori.
Posem una mica de pesto d'espinacs repartit per tota la superfície de la paella.
Acabem al forn o també fora del foc amb uns draps nets de cuina fins que els fideus es posin de punta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada