23.10.15

GALETES DE CIVADA I TARONJA




Ingredients (per 4 persones)
100 g de farina de blat integral
100 g de flocs de civada
100 g de sucre moreno integral de canya
1 taronja
1 c.p de canyella
4 c.s d’oli d’oliva
½ sobre de llevat en pols
1 pessic de sal

Preparació:
1. En un bol gran barregem la farina, la civada, la sal, el llevat i la canyella.
2. Ratllem la peladura de la taronja i l’afegim a la barreja. També hi sumem el sucre i l’oli d’oliva.
3. Traeim el suc de la taronja i l’afegim al bol amb la resta d’ingredients.
4. Ho mesclem tot bé fins a aconseguir una massa homogènia. Podem fer-nos servir de les mans per barrejar-ho bé.
5. Preescalem el forn a 200ºC i folrem una safata amb paper de forn.
6. Amb les mans una mica humides amb aigua anem formant boletes amb la massa, les posem a sobre el paper de forn i amb la ma les piquem fins a aplanar-les, donant-lis forma arrodonida.
7. Posem la safata al forn i cuinem les galetes durant 15-17 minuts, o fins que estiguin daurades.

Propietats:

La civada és rica en hidrats de carboni complexos, que s’absorbeixen de forma lenta . Conté molts minerals com el zinc, el calci, el ferro i el iode, i és un dels grans que té més sílice, per això serveix per renovar els ossos i el teixit connectiu, en especial els músculs cardíacs. Millora la capacitat memorística. També és rica en fòsfor, essencial per al cervell i per a la formació de nervis durant la infància. Pel que fa als aminoàcids (proteïnes), conté set dels nou aminoàcids essencials. També té greixos de bona qualitat i vitamines B i E, entre d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada