29.10.15

RISOTTO DE QUINOA, CARBASSA I CURRY




Ingredients (Per 4/6 persones) 
400 g de quinoa
½ carbassa
1 ceba
2 grans d’all
100 g de panses
2 c.p de curry en pols
2 c.p. de cúrcuma en pols
Un pessic de comí mòlt
Sal i pebre
Aigua Oli d’oliva
Julivert fresc i ametlles torrades (opcional)
2 c.s de llet de coco (opcional)

Preparació: 
1. Primerament, piquem la ceba a daus petits i la posem en una paella, a foc lent, amb un rajolí d’oli d’oliva. Quan comenci a blanquejar-se, piquem l’all i l’afegim a la paella.
2. Després, pelem i trossegem la carbassa en daus i l’afegim a la paella. La cuinem uns minuts. Hi afegim les espècies i remenem bé-
3. Per una altra banda, rentem la quinoa amb l’ajut d’un colador, per treure-li la saponina. Un cop neta, l’afegim a la paella amb el sofregit de l’all, la ceba i la carbassa i hi afegim l’aigua (el doble d’aigua que de quinoa), amb una mica de sal.
4. Deixem cuinar la quinoa fins que absorveixi l’aigua. Hi afegim les panses i rectifiquem de sal i d’espècies si és necessari.
5. En aquest moment, si volem, podem afegir dues cullerades de llet de coco, per afegir-hi més cremositat. 6. Per acabar, emplatarem i trossejarem una mica de julivert fresc per afegir-li per sobre de la quinoa i unes ametlles torrades.

Propietats:
La quinoa no és botànicament un cereal encara que té unes característiques molt similars al mill. No conté gluten, així que és apte pels celíacs. Les seves proteïnes contenen tots els aminoàcids essencials. És molt digestiva, pobre en lípids i té major contingut de minerals que altres cereals, especialment ferro,calci, fòsfor i potasi. És rica en vitamines del complex B, vitamina C, E, tiamina i rivoflavina. La cúrcuma és una font important de beneficis: antiinflamatòria, neuroprotectora, antioxidant i antitumoral, serveix per donar un toc de gust als plats, alhora que té unes propietats molt interessants. Per potenciar l’absorció d’aquesta substància medicinal cal que la barregem amb una mica de pebre negre i oli d’oliva, o bé, oli de lli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada