29.10.15

ROTLLETS DE TARDOR






Ingredients (per 4/6 persones) 
1 paquet de massa brick
½ col
2 pastanagues
1 porro
1 ceba mitjana soja germinada
1 c.p de gingebre natural
50 ml de tamari
Oli d’oliva
Oli de sèsam
Sal

Preparació: 
1. Tallem la ceba i el porro en juliana i ho posem a sofregir, a foc lent, en una paella amb una mica d’oli d’oliva.
2. Mentrestant tallem la col i la pastanaga en juliana i ho afegim a la paella, juntament amb la soja germinada. Deixem que es cuini tot durant 6-8 minuts. Si volem, podem afegir una mica de gingebre natural ratllat.
3. Un cop llest el sofregit, ho retirem del foc i deixem que es refredi una mica.
4. Agafem una làmina de la massa “philo” i posem una mica de les verdures en un extrem i l’enrotllem, intentant que quedin ben tancat de tots els cantons. Perquè es quedi enganxada la massa podem posar una mica d’aigua als extrems de la massa amb el dit.
5. Quan els tinguem tots enrotllats, els posem sobre paper de forn i els enfornem a 200ºC durant 15 minuts. 6. Preparem la salsa barrejant el tamari amb unes gotes d’oli de sèsam, per acompanyar els rotllets.

Propietats: 
La col és una verdura rodona que conté molt nutrients essencials per al nostre organisme. Contè molts aminoàcids essencials com l’alanina, que intervé en la producció d’anticossos; l’arginina, que repara els teixits i construeix el múscul; vitamina C –més que les taronges—; cistina, que estimula el funcionament hormonal; i àcid fòlic, que és essencial per al desenvolupament del fetos en les dones embarassades. Les fulles externes de la col presenten una concentració important de vitamina E i contenen més calci que les fulles internes. A banda de calci, la col també aporta brom, alumini, bari, fluor , magnesi, fòsfor i sofre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada