13.10.15

TOMÀQUETS FARCITS DE BACALLÀ I SALPICÓ DE SEITONS MARINATS


Ingredients i elaboració per 6 persones
6 tomàquets de branca de mida mitjana
250 gr de bacallà "esqueixat"
1 ceba dolça tallada a julianas molt petites
1 cullerada sopera de tàperes picades
1 grapat d'olives negres d'Aragó sense pinyol i picades
50 gr de bacallà fumat tallat a tires
12 filets de seitons en vinagre
Cebollí
Sal, pebre, oli d'oliva verge, vinagre de vi blanc.
1 mica d'enciam mesclum.

Elaboració:
Escaldem els tomàquets 30 segons en aigua bullint.
Els posem en aigua amb gel i retirem la pell.
Els traiem el peduncle.
Tallem per la part de dalt (que ho aprofitarem per tallar en cubs petits)
Els buidem d'aigua i llavors.
Els hem de deixar completament buits.
Els condimentem de sal i pebre tant per dins com per fora.
En un bol ajuntar el bacallà "esqueixat", les olives, la ceba en juliana, les tàperes, el tomàquet tallat en petits cubs, cibulet picat, sal, pebre, oli d'oliva i vinagre. Barregem bé i omplim els tomàquets.
Un cop omplerts acabem d'omplir amb el bacallà fumat i un parell de seitons en vinagre.
Servim amb mesclum i un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada