23.10.15

XAMPINYONS FARCITS D'HERBES AROMÀTIQUES





Iingredients (Per 4 persones)
1 kg de xampinyons grossos 
4 grans d’all Oli d’oliva 
Herbes aromàtiques (poden ser cibulet, julivert, farigola, romaní, etc..)
Sal i pebre 30 ml de vi blanc

Preparació:
1. Rentem els xampinyons i els hi traiem la tija.
2. En una paella o en una planxa, saltem els xampinyons amb un rajolí d’oli durant 2- 3 minuts per cada banda, fins que es coguin per complet.
3. Hi afegim els grans d’all picats finament 2 minuts abans de retirar els xampinyons de la paella. 30 segons abans, hi afegim el vi i deixem que s’evapori.
4. Servim els xampinyons salpebrats, amb els sucs despresos pels xampinyons a la paella i un grapat d’herbes aromàtiques picades per sobre.

Propietats:
Els xampinyons i bolets tenen moltes característiques desitjables en els aliments, són baixos en sodi, baixos en greix i no tenen colesterol. Tenen un alt contingut en aigua (92%) i l’aportació calòrica és de tan sols 25 Kcal/100g. Contenen proteïnes i tots els aminoàcids essencials en major o menor mesura, el que els fa ser una bona aportació dels mateixos per a les persones que segueixen una dieta vegetariana. Quant a vitamines i minerals, comparant el xampinyó amb altres 24 verdures de consum habitual a casa nostra, el xampinyó és millor font de coure, fòsfor, seleni i vitamines del grup B i ergosterol (precursor de la vitamina D).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada