18.11.15

BUNYOLS FARCITS DE CREMA CITRONELA




Ingredients per a uns 30 bunyols

90 gr de farina
3 ous grans
30 gr. de sucre
40 gr de mantega
210 cl de llet
1/2 sobre de llevat químic
2 anissos estrellats
Oli de gira-sol

Farcit de crema citronela
4 llimones, 30 gr de mantega, 80 gr de maizena.
300 gr de llet condensada, 300 cl d'aigua, 4 rovells d'ou.

Elaboració
Tamisem la farina amb un colador i li afegim el llevat. Reservem.
Posem la llet a escalfar amb l'anís estrellat, afegim la mantega tallada a trossos amb un pessic de sal.
Quan la mantega estigui dissolta i la llet comenci a bullir traiem l'anís i posem la farina de cop.
Vam començar a treballar-la amb una cullera de fusta fins coure bé la massa.
La traiem del foc i deixem uns minuts que es tremp.
Afegim els ous. Primer un, i quan estigui ben integrat en la massa l'altre i així fins posar-los tots. Ha de quedar una massa en cinta.
Deixem reposar la massa uns 20 minuts.
Posem una paella amb oli de gira-sol a escalfar i ens preparem una safata amb paper absorbent de cuina.
Amb l'oli ni molt calent ni molt fred afegim massa de bunyols amb l'ajuda de 2 cullerades de cafè tacades d'oli anem formant boles i les anem fregint.
Han de quedar daurats però no marrons.
Traiem, posem en el paper absorbent i en calent posem amb una barreja de sucre i canyella.

Farcit de crema citronela
Es renten les llimones.
Els assequem i ratllem la pell.
També els vam treure el suc i reservem.
Separem els rovells de les clares.
Batem els rovells.
Diluïm la maizena amb una mica de llet.
Ajuntem en un pot la llet condensada, l'aigua, la mantega, el suc i la ratlladura de llimona.
Escalfem i quan bulli afegim la maizenadiluída amb la llet sense parar de batre amb les barilles.
Traiem del foc i sense deixar de batre afegim els rovells batuts.
Traiem i deixem refredar abans d'omplir els bunyols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada