5.11.15

CREMA DE MONIATO AMB XAMPINYONS, OU I CROSTONS




Ingredients per 4 persones
750 gr aprox. de moniato
1 ceba
3 grans d’all
½ litre de brou de verdures
Sal
Pebre negre
Nou moscada
Comí
Oli d’oliva

Per la guarnició:
250 g de xampinyons portobello
3 grans d’all
150 ml de brou de verdures
3 branquetes de farigola
4 ous
4 llesques de pa de llavors
Oli d’oliva verge extra sa

Preparació:
1. Pelem els moniatos i els tallem a daus. Pelem la ceba i els alls i els piquem.
2. Posem una cassola a escalfar amb una mica d’oli d’oliva i, quan estigui calent, hi afegim la ceba i una mica de sal i la cuinem a foc lent uns minuts, fins que estigui tendra. Hi incorporem els alls i deixem que prenguin color i a continuació hi afegim el moniato.
3. Ho remenem bé, ho salpebrem al gust i hi afegim una mica de nou moscada i de comí mólt, aproximadament mitja culleradeta. Deixem que les espècies agafin calor i ho mullem amb el brou. Pugem el foc fins que arrenqui el bull i després el baixem i cuinem a foc lent, amb la cassola tapada, fins que el moniato estigui tendre, depenent del tamany dels bocins, pot estar en uns 20 minuts.
4. Mentrestant, preparem els xampinyons, els netegem i els tallem per la meitat si són mol grans. Els saltegem en una paella amb una mica de sal, oli d’oliva verge i els grans d’all pelats i sencers. Hi efegim les branquetes de farigola i el brou. Cuinem a foc mig-alt, fins que els xampinyons estiguin tendres i el brou s’hagi concentrat.
5. Per una altra banda, coem els ous en aigua bullint durant uns 10 minuts.
6. Finalment, tallem el pa de llavors en daus i els saltegem en una paella amb unes gotes d’oli d’oliva, a foc moderat, fins aconseguir que quedi torrat i cruixent.
7. Servim la crema de moniato amb la guarnició, els xampinyons portobello, els crostons i l’ou pelat i trossejat. Acabem amb un filet d’oli d’oliva i servim inmediatament.

Propietats:
El moniato és una hortalissa rica en hidrats de carboni complexos i sucres. Per això, el seu contingut calòric és mitjà (100 kcal per cada 100 g) i té un sabor dolç molt marcat. No té greixos però sí gairebé un 2% de proteïna. D’aquesta proteïna convé destacar que és rica en un tipus d’aminoàcid essencial (la metionina), que no és habitual en els productes vegetals i, per tant, pot ser interessant per a les persones vegetarianes. El moniato té un alt contingut en provitamina A, E, C i àcid fòlic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada