5.11.15

CUSCÚS AMB FRUITS SECS





Ingredients per 4 persones
200 gr de cuscús
1 ceba vermella
40 gr de fruits secs variats (ametlles, avellanes, nouss)
4 dàtils o 4 préssecs deshidratats
2 c.s de panses
Un grapat d’herbes fresques (julivert, menta…)
8 figues fresques Aceite de oliva y sal

Preparació: 
1. Pelem i tallem la ceba a daus petits i la posem en un bol amb una mica d’aigua, per treure-li la fortor. Passats uns 30 minuts, colem l’aigua i la reservem.
2. Posem el cuscús en un bol. Posem a bullir el mateix volum d’aigua que de cuscús i quan arrenqui el bull l’aboquem al bol amb el cuscús.
3. Tapem i deixem que s’absorveixi el líquid.
4. Per una altra banda, piquem els fruits secs, els préssecs deshidratats i les herbes. Tallem les figues a daus. 5. Aboquem el cuscús en un recipient més gran i hi passem una forquilla per desfer els grans.
6. Hi afegim la resta d’ingredients tallats, ho amanim amb oli d’oliva i sal barreg, tot bé. Servim.

Propietats: 
El cuscús és un cereal que és especialment ric en hidrats de carboni complexos (75% del pes), moderadament ric en proteïnes (12% del seu pes) i quasi no conté greixos (menys d’1%), a més, aquests greixos són majoritàriament poliinsaturats i, per tant, saludables. Si, a més, triem l’opció integral també estarem ingerint fibra beneficiosa per al ritme intestinal. En relació amb les vitamines i minerals destaquen: vitaminas del grup B, potassi, magnesi, fòsfor i seleni. La figa és una de les fruites més dolces i, per tant, més riques en sucres i ens aporta 74 kcal per 100 g de fruita fresca que augmenten fins a les 250 kcal en el cas de la figa seca. Les figues ens aporten vitamina C i vitamines del grup B, així com minerals com potassi, calci i magnesi. Les figues són molt riques en fibra soluble i insoluble i per aquest motiu milloren i prevenen el restrenyiment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada