16.11.15

HAMBURGUESES DE MILL I VERDURETES






Ingredients  per 4 persones
150 g de mill Aigua o brou vegetal
1 porro
2 pastanagues ratllades
150-200 gr de bròquil
2 grans d’all
2 c.s de julivert
2 c.s d’oli d’oliva verge extra
Sal
Sèsam
Oli i vinagre per fer una vinagreta

Preparaciò:
1. Rentem el mill amb l’ajuda d’un colador. En una olla hi posem aigua al foc, afegim un polsim de sal i el mill. (La proporció és 2 volums i ½ d’aigua per 1 volum de mill). 2. Ho coem tapat a foc baix durant 20 minuts des de que arrenca el bull i fins que absorbeix tota l'aigua. Al final de la cocció hem de vigilar per evitar que s'enganxi. Ho reservem.
3. Piquem el porro ben finet i els grans d’all. Els saltejem en una paella amb oli d'oliva i un pessic de sal, a foc baix i tapat, durant uns minuts.
4. Ratllem la pastanaga i tallem el bròquil a bocins molt petits. Quan el porro estigui enrossit els afegim a la cassola i cuinem amb el sofregit uns minuts més. Salpebrem.
5. Barregem el mill amb el sofregit de verduretes. Ho deixem refredar i reposar uns minuts. Hi afegim el julivert picat.
6. Donem forma de petita hamburguesa amb les mans humides. Deixem refredar.
7. Abans de servir les passem per la paella (amb unes gotes d'oli) o les enfornem.
8. Les acompanyem amb una mica de sèsam torrat per sobre i amb una vinagreta feta amb oli, vinagre i mostassa.

Propietats:

El mill és un cereal integral sense gluten apte per celíacs. Aquest és un plat ric en carbohidrats d'absorció lenta, minerals (ferro, magnesi, silici, Zinc i calci) i vitamines del grup B. Ric en crom (hipoglucemiant) i fibra. El bròquil és una verdura excepcionalment nutritiva, molt rica en vitamines i minerals. El bròquil poc cuinat -menys de 10 o 15 minuts- conté més vitamina C que la fruita cítrica. Tenim el doble de vitamina C en el bròquil que en la mateixa quantitat de taronges. La vitamina C ens pot resultar molt útil quan estem refredats i, a més, ens ajuda a absorbir el ferro de la dieta. També conté vitamines del grup B i provitamina A.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada