16.12.15

BABA GANOUSH



INGREDIENTS (Per 4 persones)

2 albergínies grans
1 c.s colmada de tahini
1 c.s d’oli de sèsam
1-2 llimones
2 grans d’all
1 polsim de comí
Oli d’oliva Sal
Llavors de sèsam torrat (per decorar)
Pa de pita o crudités per servir


PREPARACIÓ:

1. Pre escalfem el forn a 180 graus i hi col·loquem les albergínies senceres, al voltant d’una hora. Les treiem del forn, les deixem que es refredin i les pelem i les desfem amb les mans o amb l’ajut d’una cullera.

2. Piquem l’all i, en un bol, el barregem amb l’l’albergínia, el tahini, la meitat del suc de llimona, el comí, l’oli de sèsam i una mica d’oli d’oliva. Hi anem afegint poc a poc aquest darrer perquè la barreja no quedi massa líquida.

3. Rectifiquem de sal i d’acidesa posant més suc de llimona al gust.

4. Deixem refredar un parell d’hores abans de servir amb pa de pita i crudités, amb un rajolinet d’oli d’oliva i, si es vol, una mica de sèsam torrat per sobre.

PROPIETATS:

L’albergínia és aigua en un 92% i té un contingut en proteïnes baix, hidrats de carboni i cap greix. Comparada amb altres verdures i hortalisses, conté una quantitat mitjana de fibra. Les principals vitaminas que conté són la vitamina A, la vitamina C, vitamines del grup B, i minerals com el potassi i el calci. Conté potents antioxidants que ens ajuden a prevenir l’envelliment, el risc cardiovascular i les malalties degeneratives. L’ oli de sèsam destaca pel seu contingut en greixos monoinsaturats i poliinsaturats; en especial és ric en àcids grassos essencials omega-6 i lecitina, una combinació excel·lent que ajuda a mantenir el colesterol en nivells saludables. Les llavors del sèsam són molt riques en àcids grasos poliinsaturats i en lecitina. El seu consum diari suposa un subministrament complementari de minerals, fundamentalment calci, fòsfor, ferro i magnesi. Conté un elevat percentatge de proteïnes i vitamina E I

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada