21.12.15

FILET DE PORC IBÈRIC FULLAT AMB SALSA DE CASTANYES




Ingredients per 4 persones
4 medallons de filet de porc ibèric d'uns 150 gr cada 1.
1 planxa de pasta de full.
1 ou.
2 porros.
Sal, pebre.

Elaboració
Netegem els filets de greix i tallem les puntes.
Els tallem a rodanxes d'uns 2 centímetres.
Condimentem de sal i pebre i marquem a la paella molt calenta volta i volta. Reservem.
Tallem la pasta de full i emboliquem cada tros posant salsa de castanyes i trossos de castanyes dins.
Pintem amb ou i posem al forn preescalfat a 190 graus 15 minuts.
Per al emplatat posem el filet al centre del plat, a sobre salsa de castanyes i sobre cruixent de porros.

Cruixent de porros - Tallem i netegem els porros en julianas fines. Posem en abundant oli a foc mitjà baix fins que quedi cruixent amb aspecte de palla.


Ingredients i elaboració de la salsa de castanyes

200 gr de castanyes.
250 gr de crema de llet.
1 litre de brou d'au.
1 ceba gran.
2 claus d'olor.
Sal, pebre, oli d'oliva.

Fem un tall a les castanyes i les coem al forn pre escalfat a 190 graus durant uns 20 minuts.
Les pelem (reservem unes quantes) i de nou les posem a bullir amb la crema de llet i la llet que cobreixi.
Paral·lelament sofregim una ceba fins que ens quedi confitada.
Afegim el clau d'olor.
Deixem uns 15 minuts.
Traiem el clau i afegim les castanyes amb la crema de llet i anem triturant fins a obtenir la textura desitjada.
Passem pel xinès perquè ens quedi la salsa ben fina. Rectifiquem de saó
Afegim trossets de les castanyes reservades i servim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada