21.1.16

LLUÇ A LA SIDRA AMB POMA



INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 talls gruixuts de lluç d'uns 4 ó 5 cm.
Un parell de gambes per persona.
1 ceba gran de Figueres.
200gr de cloïses.
2 gots de sidra.
Fumet de peix (fet amb els caps del lluç i de les gambes)
1 porro, 2 pastanagues, 2 pomes golden.
Oli d'oliva, sal, 2 grans d'all i julivert picat.
Essència de vainilla.
Una mica de maizena per a espessar la salsa. 

ELABORACIÓ

Fem un fumet amb els caps de les gambes i del lluç
Afegim 1 litre d'aigua i deixem bullir una mitja hora.
Triturem i colem pel xino.
Reservem.
Sofregim la ceba tallada petita fins que quedi ben ofegat.
Tallem el porro a fines rodanxes, afegim i l'ofegem a foc lent per a que no ens agafi color.
S'afegeix l'all picat.
Salem el peix i enfarinem, fregim apart i posem a la cassola donant-li la volta quan agafi color.

Afegim la pastanaga pelada i tallada a trossos petits.
Afegim la sidra i la poma tallada petita i deixem uns minuts per a què redueixi.
Afegim una mica de fumet de peix juntament amb les gambes pelades, les cloïses i tapem i deixem coure uns 8 minuts.
Al final esmicolem amb julivert picat.
Espessem amb maizena si fes falta.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada