21.1.16

SOPA DE VERDURES GRATINADES AMB FORMATGE PARMESÀ



Ingredients i elaboració per a 8 persones

100 gr de mongeta tendra rodona (boby) tallada a 2 cm .
4 tomàquets canaris
1 carbassó petit tallat a daus.
150 gr de mongeta seca de santa Pau cuita de bona qualitat.
1 ceba molt picada
1 gra d'all picat.
1 branca d'api blanc pelat i tallat molt petit.
1 pastanaga pelada molt petita
1 manat d'espàrrecs verds tallats molt petits.
3 cullerades de pasta de sopa
1 1/2 litre d'aigua
6 llesques fines de pa torrat.
Fulles d'alfàbrega i julivert tallades.
Sal, pebre i oli d'oliva, 1 fulla de llorer.
30 gr de formatge parmesà acabat de ratllar.

Escaldem els tomàquets amb aigua bullint 30 segons.
Traiem i refredem amb aigua freda.
Pelem, partim per la meitat i buidem de llavors.
Tallem a dauets.
Reservem.
Sofregim la ceba amb l'all fins que estiguin ben ofegats i tinguin color.
Afegim totes les verdures excepte el tomàquet i sofregim lentament per a que treguin el seu aigua.
Afegim aigua.
Quan arrenqui a bullir desescumem per a eliminar possibles impureses.
Afegim el tomàquet i deixem bullir uns 40 minuts molt lentament.
Afegim la pasta de sopa i deixem bullir uns 15 minuts més.
Afegim les mongetes seques i deixem bullir 5 minuts més.
Apaguem el foc i afegim les herbes aromàtiques i el formatge parmesà.
Removem bé.
Servim en plats de sopa individuals, posem una torrada de pa per sobre, esmicolem amb formatge parmesà i gratinem amb forn.
Servim calenta. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada