21.1.16

TARTA SALADA DE CARXOFES , FORMATGE MASCARPONE I CRUIXENT DE PERNIL




Ingredients i elaboració per a 6 persones

4 làmines de pasta filo
1 kilo de carxofes
250 gr de formatge mascarpone
4 ous frescos grans
2 nous de mantega pomada
4 talls de pernil salat
40 gr de formatge parmesà ratllat
Sal , pebre
Una mica de cibulet o julivert picat

Netegem les carxofes deixant el cor, tallant-les a quarts, traient-les els pèls i possant-les en aigua amb llet, julivert i farina per a que no s'oxidin.
Posem una olla amb aigua abundant amb sal, fem bullir l'aigua.
Posem a bullir les carxofes fins deixar-les cuites però al dente. 

Posem les làmines de pernil en una safata amb paper de forn i posem en el forn pre calentado a 180 graus fins que fumegi.
Retirem, deixem que es refredi i esmicolem fins que quedi pols de pernil.
Reservem. 

Apart triturem el formatge mascarpone amb els ous, la sal i el pebre fins homogeneitzar.
Afegim el pols de pernil i repartim bé.

Posem les làmines de pasta filo i pincellem amb mantega.
Anem superposant les làmines una per una pincellant-les amb mantega totes  fins completar les quatre.

Folrem un motlle de pastissos amb paper de forn i posem la pasta filo de manera què prengui la forma del motlle.

Aboquem la barreja de formatge i repartim les carxofes escorregudes.

Posem el formatge parmesà ratllat per sobre i ho fiquem al forn preescalfat a 200º uns 20 minuts.

Retirem i repartim cibulet o julivert picat. 

Deixem reposar uns 15 minuts abans de tallar i servim. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada