25.2.16

AMANIDA AMB FAVETES TENDRES I MENTA




INGREDIENTS (per 4 persones)

400 g de favetes tendres
1 enciam
1 xicòria
1 endíbia blanca
1 manat d’allets tendres
3 c.s d’oli d’oliva
2 branques de menta fresca
1 vaset de vi dolç (porto o moscatell)
1 c.s de mel o melassa
sal

PREPARACIÓ:

1. Per començar posem a bullir les favetes en aigua a punt d’ebullició i un polsim de
sal, entre uns 6 i 10 minuts. Les refredem ràpidament per detendre la cocció i que
conservin el color.
2. Rentem els alls tendres sota un raig d’aigua i els tallem a bocins petits, d’uns 2
centímetres. Els sofregim en oli d’oliva fins que s’estovin i es dorin una miqueta. Els
reservem.
3. Separem i rentem les fulles de la xicòria. Les escorrem bé i reservem 4 fulles per
fer-les servir després com a base de l’amanida.
4. Rentem i tallem a tires fines l’endíbia després de retirar la part de la base més
dura. Fem el mateix amb l’enciam.
5. Es barregen tots el vegetals amb les favetes tendres i s’hi afegeixen les dues
branques de menta, trossejant les fulles. Ho amanim tot amb oli d’oliva i sal.
6. Posem el vi dolç en un casso petit a foc mig, hi afegim una cullerada de melassa i
deixem que redueixi.
7. Servim l’amanida dins les fulles de xicòria reservades i decorem amb un raig de vi
caramelitzat.

PROPIETATS:

Les faves tendres tenen molta aigua, ens aporten poques calories, un 20% d’hidrats
de carboni, un 8% de proteïnes i un contingut del 5,4 % de fibra. Són riques en
vitamines del grup B que són essencials per al bon funcionament del metabolisme,
l’assimilació de nutrients i el funcionament dels teixits més actius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada