11.2.16

AMANIDA D'ARRÒS BASMATI AMB MANDARINES




INGREDIENTS (per 4 persones)

500 gr d’arròs bullit, tipus basmati o de gra llarg
150 gr de col kale
75 gr de panses
1 enciam petit
5 mandarines
2 pomes golden

Per la salsa:

50 gr de pastanagues
4 grills de mandarines
75 ml d’oli d’oliva verge extra
1 c.p de vinagre de poma
sal

PREPARACIÓ:

1. Bullim l’arròs en una olla amb aigua i sal, l’escorrem i el reservem.
2. Posem les panses en remull durant 15 minuts en aigua tèbia perquè s’hidratin.
3. Mentrestant, rentem l’enciam i l’escorrem amb l’ajut d’un colador. Disposem les seves fulles en forma de llit, en plats individuals o en una safata més gran.
4. Rentem bé la col kale i la tallem finament. Pelem les mandarines i separem amb cura els grills, traient la part blanca. Per últim, es pelen les pomes i es tallen a daus petits.
5. Escorrem les panses i en un bol gran barrejem tots els ingredients juntament amb l’arròs, reservant 4 grills de mandarina per fer la salsa. Barregem amb cura per no trencar els grills i repartim l’amanida per sobre les fulles d’enciam.
6. Per fer la salsa, introduim dins d’un vas de batedora les pastanagues pelades i ratllades, afegim l’oli, un polsim de sal, unes gotes de vinagre i es tritura tot bé fins emulsionar-lo. Afegim els grills de mandarina sense les llavors i tornem a triturar.
7. Aboquem la salsa sobre l’amanida i servim inmediatament.

PROPIETATS:

La col kale s’ha convertit en el vegetal per excel·lència. És baixa en calories i alta en fibra. És una bona font de poderosos fitonutrients, que són substàncies naturals que es troben en els pigments dels vegetals i que tenen un gran poder antioxidant i protector de les cèl·lules. Conté molt de ferro, calci, vitamina C, vitamina A i vitamina K.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada