11.2.16

CANELONS DE SEITAN AMB BETXAMEL DE COLIFLOR I AMETLLA





INGREDIENTS (per 4/6 persones)

20 plaques de pasta per canelons
1 paquet de seitan, triturat
2 cebes picades
2 vasos (250ml) de carbassa, pelada i triturada
5 tomàquets secs, tallats petits
¼ de vas de wakame, en remull 5 minuts, escorregut i picat
Orenga, canyella en pols i pebre negre acabat de moldre
2 c.s d’avellanes torrades triturades
2 c.s de pinyons
2 c.s de panses de Corint
2 c.s de julivert picat

Per fer la beixamel:

3 cebes mitjanes, en mitges llunes
½ de coliflor, en flors
Pebre negre i nou moscada, tot acabat de moldre
100 ml de llet d’ametlles

Per emplatar:

4 cs. de salsa de tomàquet
Nou moscada acabada de moldre
Ametlla mòlta
Llavors de sèsam
Una branqueta de julivert per plat

PREPARACIÓ:

Per fer la beixamel:

1. Saltem les cebes amb una mica d’oli d’oliva i una mica de sal durant uns 15 minuts.
2. Hi incorporem la coliflor, pebre i nou moscada, un parell de pessics de sal i aigua que només cobreixi les verdures. Ho tapem i ho coem a foc mitjà suau durant 15 minuts.
3. Ho batem amb la llet d’ametlla i hi posem sal, pebre i nou moscada.

Per fer el farciment:

1. Saltem la ceba amb una mica d’oli, sal i orenga. Quan estigui daurada, incorporem els tomàquets secs, la carbassa, el wakame, un toc de canyella i pebre i un pessic de sal. Ho saltem uns minuts i ho coem tapat a foc mitjà-baix durant 10 minuts.
2. Enrossim el seitan en una paella amb una mica d’oli. L’apartem del foc i l’incorporem el saltat de verdures juntament amb les avellanes, els pinyons, les panses i el julivert. Reservem.

Per fer els canelons

1. Bullim les plaques de canelos amb força aigua salada bullent i sense tapa, durant els minuts que indiqui el fabricant, fins que quedin al dente. Les escorrem, les refredem amb aigua i les estenem sobre un paper vegetal.
2. Col·loquem a cada placa el farciment en un extrem i enrotllem cada caneló cap a l’extrem oposat.
3. Cobrim el fons d’una safata per a forn amb una mica de salsa de tomàquet, hi posem els canelons a sobre i els cobrim amb la beixamel. Hi afegim un toc de nou moscada i ametlla mòlta per damunt.
4. Enfornem a 180ºC durant 10 minuts o fins que l’ametlla mòlta comenci a torrar-se. Decorem amb el sèsam torrat i una branqueta de julivert.

PROPIETATS:

Aquest és un plat d’hivern que escalfa, reforça i és fàcil de digerir, gràcies al picant de les espècies i al fet que no conté greixos saturats ni farines. El seitan, una proteïna del blat, és un substitut excel·lent de la carn tant organolèpticament com des del punt de vista nutricional. Com que és una proteïna vegetal, fa que el plat sigui molt més digestiu que no pas si fos elaborat amb carn, i, a més, té l’avantatge que no té colesterol i que és baix en greixos. Aquesta recepta de canelons resulta un plat molt ric en calci i altres minerals gràcies a l’alga wakame, el sèsam, la fruita seca i la coliflor. És un plat molt ric en calci i altres minerals gràcies a l’alga wakame, el sèsam, la fruita seca i la coliflor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada