25.2.16

CARXOFES FARCIDES DE VERDURETES






INGREDIENTS (per 4 persones)

4 carxofes mitjanes
3 talls de llimona
3 c.s d’oli d’oliva
200 g de xampinyons
1 pastanaga mitjana
2 tomàquets secs
1 ceba mitjana
1 gra d’all
1 branca de farigola
julivert
sal

PREPARACIÓ:

1. Rentem bé les carxofes, traiem les fulles externes més fosques, deixant la part més
tova. Tallem amb un ganivet la tija a l’alçada de la base i tallem les puntes.
2. Les bullim en abundant aigua aigua salada amb els talls de llimona durant mitja
hora. Mentre es bullen les carxofes, rentem la resta de verdures i els xampinyons.
Es piquen ben finets la ceba, l’all, la pastanaga i els tomàquets secs.
3. Un cop cuites les carxofes, les escorrem i les reservem.
4. Per fer el farcit, preparem un sobregit amb la ceba i l’all, que cuinem en una paella
amb oli durant uns 5 minuts. Després afegim la pastanaga, els xampinyons i els
tomàquets secs, amb una branqueta de farigola. Afegim una mica d’aigua al
sofregit, el salem i hi afegim una mica de molla de pa integral, deixant coure
durant 5 minuts més.
5. Buidem les carxofes dels pelets interiors amb una cullereta i les farcim amb
l’estofat de verdures i xampinyons, obrint les fulles de les carxofes perquè agafin
millor el farcit.
6. Col·loquem les carxofes en una safata per anar al forn i les reguem amb un rajolí
d’oli al centre de cadascuna. Les cuinem al forn durant 25 minuts a temperatura
mitja.
7. Servim les carxofes i les adornem amb unes fulletes de julivert.

PROPIETATS:

La carxofa ajuda a desintoxicar les toxines acumulades al fetge i és una hortalissa
molt recomanada per afavorir l’eliminació d’excés de líquid al cos. Resulta ideal
per formar part de dietes d’aprimament.
A banda, la carxofa conté vitamines del grup B, en concret niacina (B3),
riboflavina(B2),tiamina (B1) i B6 i també vitamina A. És rica en ferro, calci, fòsfor,
magnesi, potassi i sodi, i conté unes quantes proteïnes i també hidrats de carboni i
mucílags (fibra soluble).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada