18.2.16

CREMA DE PASTANAGA I TARONJA





INGREDIENTS (per 4 persones)

1 l d’aigua o brou vegetal
1 manat de pastanagues
2 cebes
1 taronja
50 g d’ametlla en pols
1 c.s de coco ratllat
Oli d’oliva verge
Sal i pebre negre mòlt

PREPARACIÓ:

1. Pelem i piquem la ceba. En una cassola amb oli la cuinem fins que estigui tova.
2. Rentem i tallem les pastanagues a bocins petits i les afegim a la paella. Barregem bé i cuinem durant 10 minuts. Salpebrem.
3. Afegim l’aigua o el brou de verdures i deixem que arrenqui el bull. Cuinem fins que la pastanaga estigui tova.
4. Un cop estiguin les verdures cuites, ho triturem. Hi afegim el suc de la taronja, l’ametlla i un raig d’oli d’oliva fins que quedi una crema fina.
5. Abans de servir, espolvoregem la crema amb el coco ratllat.

PROPIETATS: La pastanaga és un dels aliments que contenen més betacarotè, (provitamina A), un potent antioxidant que té moltíssimes propietats beneficioses per a l’organisme. Destaca per la gran quantitat de silici que té en comparació a d’altres verdures, un mineral essencial per a l’organisme pel paper que té en el metabolisme del calci i perquè enforteix el teixit connectiu. També té molt ferro, potassi, fòsfor, sodi, calci, magnesi i àcid fòlic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada