10.2.16

CREMA DE PORROS AMB AMETLLES



Ingredients i elaboració

3 porros grans.
2 patates mitjanes.
1 got de llet.
1 got de brou d'au.
30 ametlles crues.
1 nou de mantega.
2 rovells d'ou.
Oli d'oliva, sal i pebre.

Daurem lleugerament les ametlles. Traiem i reservem.
Deixem unes poques a banda per picar-les bé.
Netegem els porros deixant una part de la part verda.
Ofeguem lentament 10 minuts en el mateix oli de fregir les ametlles més la mantega.
Afegim la patata trossejada ben fin per a que cogui abans.
Afegim el brou més una mica d'aigua que cobreixi bé tot.
Deixem coure a foc suau, amb les ametlles, uns 20 minuts.
Batem be juntament amb el got de llet freda i després els rovells d'ou.
Colem pel xino.
Servim calent juntament amb una mica de cruixent de porros.

Elaboració del cruixent de porros

Netegem un porro gran i li traiem la part verda.
Netegem la part blanca per a eliminar la terra.
Els partim per la meitat al llarg i després a juliana fina.
Posem abundant oli per fregir a foc mig-baix.
Posem el porro
Quan estigui daurat i cruixent, retirem i posem en paper de cuina.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada