25.2.16

FIDEUA CALDOSA DE MARISC I CARXOFES




Ingredients per a 6 persones

250 gr. de fideus del nº 4.
1 kilo gr. de musclos
2 cebes
12 gambes .
1 sípia gran.
200 gr de cloïsses.
Un grapat de péssols.
4 carxofes grans.
1 pebrot verd.
1 pebrot vermell.
1 litre de brou vermell de peix.
Hebres de safrà, pebre vermell, vi blanc.
2 tomàquets vermells de pera triturats.
Sal , oli d'oliva, 3 grans d'all
2 nyores

ELABORACIÓ

Traiem els caps de les gambes i les sofregim en una mica d'oli, aixafant-les amb una mà de morter.
Posem una mica de pebre vermell i vi blanc i quan hagi reduït, afegim 1 1/2 d'aigua.
deixem bullir 15 minuts, triturem amb la batedora i colem.
Posem en remull en una mica de fumet bullint les nyores sense llavors.
Quan estiguin toves, triturem amb la batedora i reservem.
Cuinem al vapor els musclos amb una mica d'aigua, esperem a que s'obrin i apartem.
Posem les cloïsses en aigua amb gas amb sal per a netejar-les.
Sofregim en la cassola les gambes volta i volta, retirem i reservem.
En el mateix oli sofregim la ceba tallada petita.
Incorporem els dos pebrots i ofeguem.
Afegim el tomàquet triturat, deixem que sofregeixi i afegim el safrà.
Afegim la sípia tallada i sofregim lentament.
Afegim el puré de nyores.
Afegim les carxofes.
Afegim el brou de marisc calent.
Quan porti 5 minuts coent, afegim la pasta.
Deixem coure 10 minuts i afegim els moluscos sense closca i posem les gambes. Deixem 2 minuts més.
Deixem reposar 20 minuts i servim calent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada