11.2.16

MAGDALENES DE PLATAN AMB XIPS DE XOCOLATA




INGREDIENTS (per unes 12 madalenes)

4 plàtans
122 gr de llet d’ametlles
375 gr de farina de blat integral
1 i ½ c.p de bicarbonat
95 gr de sucre de coco
50 gr d’oli d’oliva verge extra
90 gr de xips de xocolata

PREPARACIÓ:

1. Pre escalfem el forn a 180 ºC.
2. Batem els plàtans i la llet d’ametlla en una batedora fins que estiguin completament integrats.
3. En un bol gran barregem la farina i el bicarbonat. Hi afegim la barreja de plàtans i llet d’ametlles, el sucre i l’oli i removem fins que la massa estigui homogènia i sense grumolls. Hi afegim les xips de xocolata i removem.
4. Posem els paperets de les madalenes en el motlle i els anem omplint gairebé fins a dalt de tot amb l’ajut d’una cullera. Podem posar 4 o 5 xips de xocolata per sobre de cada madalena.
5. Cuinem al forn durant 20 o 25 minuts o fins que estiguin fets. Esperem 5 minuts abans de desmotllar i els deixem refredar sobre una reixeta abans de menjar-los.

PROPIETATS: El plàtan destaca perquè conté molts hidrats de carboni. Té un valor calòric relativament elevat però, tot i això, no podem dir que engreixi. Conté molts minerals com: potassi, magnesi i fòsfor. El sucre de coco és un producte derivat d’extreure la sàvia de la flor del coco i escalfar-la perquè s’evapori la major part de l’aigua. Aquest procediment aconsegueix que es retinguin part dels nutrients de la flor i s’obté un endolcidor que pot tenir una textura cristal·lina similar a la del sucre morè, amb un lleuger color i aroma torrat. el sucre de coco conté minerals com el ferro, el zinc, el calci i el potassi, alguns àcids grassos de cadena curta, polifenols i antioxidants que aporten beneficis a la nostra salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada