5.2.16

NATILLES DE POMA




INGREDIENTS

2 o 3 pomes
El suc de mitja llimona
4 c.s de melassa d’arròs o mel
4 tasses de llet de civada (1 litre)
1 bocí d’una vaina de vainilla (uns 2 centímetres)
1 branca de canyella
1 ó 2 c.p d’agar agar en pols

PREPARACIÓ:

1. Pelem les pomes i les tallem a bocins.
2. En una olla, afegim les pomes, el suc de la llimona i la melassa. Cuinem uns 5 minuts perquè la poma es posi tendra.
3. Hi afegim la llet, la vainilla i la canyella i pugem el foc al màxim. Quan arrenqui el bull, baixem el foc i cuinem uns 5 minuts.
4. Hi afegim l’agar agar, ho barregem bé i cuinem uns 5 minuts més.
5. Retirem la branca de canyella i la vainilla, ho batem i servim en vols individuals. Deixem refredar un mínim de 4 hores.

PROPIETATS:

La poma és rica en vitamina C, potassi i pectina, una fibra soluble que forma part de la paret cel·lular de les plantes, en especial es troba a la pell de les fruites. La pectina ajuda a reduir el colesterol present a la sang i elimina els metalls pesants. La poma també regula l’activitat intestinal: té efecte laxant i alhora pot frenar la diarrea per les fibres, el sofre, la fructosa, el sorbitol, el zinc i l’àcid gàl·lic que conté.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada