5.2.16

PATÉ DE TOMÀQUETS SECS I PASTANAGA




INGREDIENTS (per 4persones)

12 tomàquets secs (meitats)
2 pastanagues grans
½ pebrot del piquillo
1 gra d’all
2 c.s d’oli d’oliva verge extra
Sal marina

PREPARACIÓ:

1. Posem els tomàquets secs en remull (en aigua tèbia) durant 15-20 minuts.
2. Rentem i pelem les pastanagues i les tallem a trossos petits.
3. Pelem i tallem l’all a làmines.
4. Saltem en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva l’all i la pastanaga, a foc mig, durant 5 minuts. Afegim un pessic de sal a mitja cocció.
5. Escorrem els tomàquets. Els tallem i tallem també el pebrot de piquillo a trossos.
6. Afegim els tomàquets i el pebrot a la paella i rectifiquem de sal. Continuem la cocció fins que la pastanaga estigui tova.
7. Triturem amb la batedora, tastem i acabem d’ajustar de sal.
8. Servim fred acompanyat de crakers, torradetes o pa.

PROPIETATS:

Paté vegetal baix en greixos i sal. Té gran quantitat de vitamines antioxidants (betacarotens, licopé, vitamina C, vitamina E) i minerals (potassi, fòsfor, magnesi) així com fibra que ajuda a reduir el colesterol i a evitar l’estrenyiment. La pastanaga és rica en vitamines antioxidants: carotens (provitamina A), vitamina C i vitamina E, potents antioxidants davant l’acció dels radicals lliures. També té propietats interessants com la millora de la vista (visió nocturna) i de la pell així com d’infeccions (pell, boca i vies urinàries i digestives).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada