25.2.16

PUDING DE PLÀTAN




INGREDIENTS (per unes 6/8 persones)

6 plàtans madurs
50 g de farina integral de blat
50 g de farina integral de fajol
50 g de farina integral de sègol
50 g d’ametlla mòlta
10 g de llevat
1 culleradeta de canyella en pols
3 g de sal
80 g d’oli de gira-sol
50 g de suc de pinya
60 g de melassa d’arròs
ratlladura d’una llimona
15 g de gingebre fresc

PREPARACIÓ:

1. Escalfem una paella antiadherent. Afegim un raig d’oli i hi rostim els plàtans per
totes dues cares.
2. Un cop daurats, els posem en un plat i els aixafem amb una forquilla.
3. Posem en un bol les farines, l’ametlla mòlta, el llevat, la canyella en pols i la sal. Ho
barregem tot.
4. Hi afegim l’oli, el suc de pinya, la melassa, la ratlladura de la llimona, el
gingebre fresc ratllat i la polpa de plàtan torrat.
5. Ho remenem sense pastar.
6. Ho posem en un motlle rectangular de silicona greixat amb oli de gira-sol.
7. Ho enfornem 45 minuts a 180º turbo.
8. Ho deixem refredar i el desemmotllem. El tallem en llesques de 3 mm de gruix.

PROPIETATS:

El plàtan destaca perquè conté molts hidrats de carboni. Té un valor
calòric relativament elevat (85,2 Kcal per 100 g) però, tot i això, no podem dir
que engreixi.
És ric en minerals com el potassi, el magnesi i el fòsfor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada