18.2.16

SALSA D'ANXOVES



Ingredients (per a 200 ml de salsa):

  • Un pot d'anxoves de 160 gr (22-24 filets)
  • Un grapat de tàperes
  • 2 tomàquets madurs (o 4-6 cullerades de salsa de tomàquet natural)
  • Meg got de vi blanc sec

Elaboració

En una olla estreta posar una mica d'oli. Tallar a trossos grans les anxoves i afegir-les a l'oli calent.
Esperar a que les anxoves es desfacin una mica amb el calor de l'oli. Rentar les tàperes per treure l'excés de sal i tallar-les a trossos grans. Afegir les tàperes a les anxoves.
Prèviament hem escaldat els tomàquets. Els traiem la pell i les llavors, els tallem a trossos grans i l'afegim a l'olla amb les anxoves i les tàperes. Deixem cuinar uns 5-7 minuts.
Afegim el vi blanc. Deixem que evapori l'alcohol i amb la batedora triturem la barreja fins a obtenir una salsa homogènia.
Es pot servir calenta o natural.
Ideal per acompanyar peix a la planxa, peix bullit, mandonguilles o haburgueses de peix. Si no és molt líquida també pot servir per a condimentar la pasta. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada