4.3.16

BOLETES DE CIGRONS AL SÈSAM




INGREDIENTS (per 25-30 boletes)

250 g de cigrons cuits escorreguts
1 pastanaga ratllada
1 c.p de julivert o coriandre picat
1 c.p d’herbes aromàtiques
1 c.p de tahini
½ c.p de comí en pols
2 c.s d’oli d’oliva verge extra sal

Per a l’arrebossat:
Llavors de sèsam blanc (lleugerament torrades)
Llavors de sèsam negre (lleugerament torrades)

Per a la vinagreta:
1 c.s de salsa de soja o tamari
1 c.s de vinagre de poma o de mòdena
1 c.s d’oli d’oliva

PREPARACIÓ:

1. Escorrem els cigrons cuits i fem un puré, aixafant-los amb una forquilla.
2. Ratllem la pastanaga i piquem el julivert. Els afegim als cigrons triturats, juntament amb les herbes aromàtiques, el comí, el tahini i l’oli d’oliva. Salem una mica. Barregem bé.
3. Agafem una mica de la pasta de cigró, formem una boleta i l’arrebossem amb les llavors de sèsam. Fem el mateix amb la resta de la massa.
4. Preparem la vinagreta barrejant l’oli d’oliva, el tamari i el vinagre i remenem bé perquè quedin ben emulsionats.
5. Servim les boletes acompanyades de la vinagreta.

PROPIETATS:

Plat ric en vitamines del grup B (B1, B6 i àcid fòlic), magnesi, ferro i fibra. Els llegums ens aporten hidrats de carboni d’absorció lenta, són rics en proteïnes, vitamines del grup B, minerals (calci, ferro, fòsfor, magnesi) i fibra. Són especialment bons per a les persones que pateixen problemas cardiovasculars, colesterol i diabetes. Per fer-los més digestius s’han de cuinar amb plantes o espècies carminatives i/o digestives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada