4.3.16

CALÇOTS EN TEMPURA




Ingredients i elaboració

200 gr de farina.
½ sobre de llevat químic.
1 got d'aigua molt freda.
1 rovell d'ou
Oli de girasol .
Calçots .

Netegem els calçots i els fem al forn preescalfat a 190º fins que estiguin fets.
Preparem la tempura barrejant primer la farina amb la sal i el llevat.
A continuació afegim el rovell d'ou i l'aigua ben freda.
Barregem per a lligar-ho tot.
Escalfem l'oli per fregir.
Pasem els calçots per la tempura i els anem fregint i escorrint en una safata amb paper absorbent.
Servim calent amb salsa romeso o salsa de soia. 

Ingredients i elaboració de la salsa romesco

2 cullerades de postre de carn de nyora
20 gr . d'avellanas , 20 gr . d'ametlles.
1 cap d'alls, 4 tomàquets madurs.
4 llesques de pa, oli d'oliva verge extra , Vinagre de xerez , sal .

Per a elaborar la salsa hem d'escalivar les avellanes, les ametlles, els alls pelats, els tomàquets i el pa. A mesura que es vagin torrant, ho anem traient.
Triturem els ingredients del forn (els tomàquets sense pell ni llavors) i afegim la carn de les nyores. Anem afegint oli com si es tractès d'una maionesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada