18.3.16

CROQUETES DE FORMATGE GORGONZOLA, PERNIL i CODONY



Ingredients i elaboració

1 ceba tallada molt petita .
500 ml de llet.
3 cullerades de farina.
200 gr de formatge gorgonzola .
30 gr de pernil ibèric picat.
30 gr de codony
Sal, pebre negre, oli d'oliva, nou moscada .
2 ous batuts, farina i pa ratllat (per a l'arrebossat)
1 nou de mantega

Sofregim la ceba amb una mica d'oli fins que estigui ofegada.
Afegim el pernil i li donem 2 voltes.
Afegim la mantega.
Quan estigui fosa afegim la farina i torrem bé.
Afegim la llet a poc a poc, removent amb una cullera de fusta.
Quan estigui tota la llet integrada afegim el formatge tallat i el codony.
Continuem removent fins que la massa quedi molt espesa i es desenganxi de les parets.
Afegim sal, pebre i nou moscada.
Deixem reposar la masa un dia tapada amb film, que faci contacte amb la massa.
Treballem una mica la massa i fem una gran bola.
Formem les croquetes i les arrebossem primer amb farina i després amb ou batut i pa ratllat.
Fregim amb oli de girasol.
Traiem i posem en paper absorbent.
Servir i menjar calentes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada