4.3.16

ESPAGUETIS AMB TEMPEH I ALVOCAT




INGREDIENTS (per 4 persones)

300 g d’espaguetis
125 g de tempeh
2 pebrots del piquillo
Oli d’oliva
Sal i pebre
Tamari
Alga kombu

Per la salsa:
½ alvocat
100 ml de llet de civada
1 c.s d’oli d’oliva
1 gra d’all
suc de llimona
sal

PREPARACIÓ:

1. Posem el bloc de tempeh a una olla, el cobrim amb aigua fins a la meitat del volum del tempeh, hi afegim una cullerada de tamari i un bocí d’alga kombu i quan comenci a bullir abaixem el foc i tapem l’olla. Bullim entre quinze i vint minuts. El reservem.
2. A continuació piquem el tempeh en bocinets i els pebrots del piquillo en tires finetes. Ho sofregim amb una mica d’oli d’oliva a foc mig.
3. Posem al foc una cassola amb aigua abundant i sal. Quan arrenqui el bull hi afegim els espaguetis i els coem durant 6 minuts o fins que estiguin al dente (seguint les instruccions del fabricant). Els escorrem i els reservem.
4. Quan el tempeh estigui daurat hi afegim els espaguetis cuits. Ho sofregim tot junt un minut més i corregim de sal i pebre.
5. Preparem la salsa. Per fer-la, pelem l’alvocat i el triturem juntament amb l’all, una cullerada d’oli d’oliva, una mica de suc de llimona i la llet de civada, ajustant-ne la quantitat fins aconseguir la consistència desitjada. Rectifiquem de sal.
6. Servim els espaguetis amb la salsa d’alvocat per sobre.

PROPIETATS:

L’alvocat ajuda a baixar el colesterol. Conté Vitamina E i àcids grassos esencials. Aporta magnesi i àcid fòlic. El tempeh és una de les millors proteïnes vegetals que existeixen i, això és molt important, una de les poques fonts de vitamina B12 que hi ha al regne vegetal. És ric en calci, ferro, fòsfor, i zinc i en vitamines com l’àcid fòlic, o la B1 i la B2. També conté fibra dietètica natural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada