10.3.16

MONGETES BLANQUES AMB COL LLOMBARDA AL PESTO




INGREDIENTS (per 4 persones)
350 g de mongetes blanques cuites
650 g de col llombarda
300 g de pastanaga
1 ceba mitjana
1 gra d’all
oli d’oliva
vinagre de poma
½ c.p de pebre vermell
Sal
1 fulla de llorer
Nou moscada

Per la salsa:
100 ml d’oli d’oliva
1 manat d’alfàbrega
1 manat de julivert
20 g de pinyons
1 gra d’all
Sal

PREPARACIÓ:
1. Pelem i piquem la ceba a daus petits i la sofregim en una paella amb una mica
d’oli. Quan estigui tendra, hi afegim un all picat petit. Cuinem fins que la ceba i l’all
estiguin daurats. Salem i afegim el pebre vermell. Remenem bé.
2. Rentem les mongetes cuites i les escorrem bé. Les afegim a la paella, amb una
fulla de llorer i barregem bé. Cuinem durant 5 minuts i reservem.
3. Tallem la col lombarda a tires finetes i la rentem. En una altra paella la saltegem
amb oli i vinagre fins que estigui tendra. La reservem.
4. En la mateixa paella, amb una mica d’oli, saltegem la pastanaga tallada a daus,
amb un polsim de nou moscada.
5. A continuació preparem la salsa. En un vas de batedora triturem l’alfàbrega, el
julivert, l’all, la sal i l’oli. S’afegeixen els pinyons i triturem de nou.
6. Emplatem col·locant les mongetes fent la forma d’una corona, al centre hi posem la
col lombarda amb la salsa pesto per sobre i acabem amb uns bocin de pastanaga.

PROPIETATS:
La col llombarda pertany a la família de les crucíferes. De totes les verdures, són les
que reuneixen més substàncies fotoquímiques terapèutiques.
Nutricionalment cal destacar que són una gran font de vitamina C –que es pot trobar
més enllà dels cítrics–, vitamina A i fibra. Contenen minerals com el calci, potassi i
ferro.
Les mongetes són un aliment que conté principalment hidrats de carboni complexos,
que ens aporten energia de llarga durada i que a més tenen un efecte saciant, de
manera que són útils en les dietes de control de pes. Aporten una quantitat important
de proteïnes, tot i que són d’un valor biològic inferior perquè els manquen alguns dels
aminoàcids essencials, però si es combinen amb cereals s’obté una proteïna
d’elevada qualitat.
També cal destacar el seu contingut en fibra soluble i insoluble i es tracta d’un llegum
molt ric en minerals com el potassi, el ferro i el magnesi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada